Aansluiting Zorgdomein

dinsdag 29 oktober 2019

 

 

                                                                                                      

Geachte zorgverlener,

 

De samenwerking tussen Stichting Regionaal Zorgvenster (SRZ) en ZorgDomein is een feit! Dit betekent dat paramedici en vrijgevestigde GGZ praktijken die zijn aangesloten bij ZEL vanaf nu kunnen aansluiten op ZorgDomein. Dit geldt voor alle eerstelijnspraktijken (paramedici en vrijgevestigde GGZ-praktijken) die zich bevinden in de volgende postcodegebieden:

  • 2291 t/m 2295
  • 2610 t/m 2645
  • 2670 t/m 2694
  • 3110 t/m 3155

 

Wat is ZorgDomein?

ZorgDomein is een digitaal informatie- en communicatieplatform dat zorgverleners onderling met elkaar verbindt. Op dit moment maakt ruim 90% van de huisartsen in Nederland gebruik van ZorgDomein voor het verwijzen naar vervolgzorg. Vrijwel alle ziekenhuizen en veel andere zorgaanbieders gebruiken ZorgDomein om digitaal verwijzingen te ontvangen. Sinds 2 jaar kunnen ook eerstelijnspraktijken aansluiten op het ZorgDomein platform. Wilt u meer weten over de voordelen van ZorgDomein voor uw praktijk? Ga dan naar onze website.

 

Kosten ZorgDomein

De reguliere maandelijkse abonnementskosten voor ZorgDomein voor praktijken bedragen €10,- per schermvermelding (locatie) en €6,- per geregistreerde zorgaanbieder. Voor een praktijk met 1 locatie en 1 zorgverlener bedragen de kosten €16,- per maand (excl. korting en BTW). De eerstelijnspraktijken die zijn aangesloten bij ZEL ontvangen als gevolg van de samenwerking tussen de SRZ en ZorgDomein de volgende korting (per jaar):

  • in het eerste contractjaar, van 1-11-2019 t/m 31-10-2020, 60% korting;
  • in het tweede contractjaar, van 1-11-2020 t/m 31-10-2021, 22,5% korting, en
  • in het derde contractjaar, van 1-11-2021 t/m 31-10-2022, 20% korting.

 

Dit betekent dat als uw praktijk zich later dan 1 november 2019 aanmeldt op ZorgDomein, de kortingsperiode van het eerste jaar korter wordt. Stel u meldt zich op 1 maart 2020 aan (4 maanden later),dan ontvangt u voor een periode van (12 minus 4 =) 8 maanden 60% korting, vervolgens 12 maanden 22,5% korting en daarna 12 maanden 20% korting. Voor uw praktijk is het nu dus extra aantrekkelijk om zo snel mogelijk aan te sluiten op ZorgDomein!

 

Aan de slag met ZorgDomein

Vanaf 1 november 2019 gaat de samenwerking met ZorgDomein van start. Vanaf 24 oktober kunt u uw praktijk al aanmelden via het onderstaand stappenplan.


Stappenplan aansluiten op ZorgDomein

Het aansluiten op ZorgDomein is eenvoudig en neemt weinig tijd in beslag, maar verdient wel even aandacht. Hieronder staan de verschillende stappen beschreven:

 

Stap 1 – Aanmelden praktijk

Meld uw praktijk aan op ZorgDomein via de website.

Stap 2 – Digitaal ondertekenen contract

Het productcontract wordt digitaal toegestuurd en kunt u digitaal ondertekenen. Na het ondertekenen van het contract maakt ZorgDomein de praktijk aan op het platform en ontvangt u een link om een account aan te maken.

Stap 3 - Activeren account en aanvullen zorgaanbod

- Na activering van het account logt u eenvoudig in.

- Om zichtbaar te zijn en verwijzingen te kunnen ontvangen, is het essentieel om zorgaanbod aan te maken. ZorgDomein heeft al een zorgproduct aangemaakt voor uw praktijk. U kunt extra zorgproducten aanmaken voor specialisaties van de praktijk. Hierdoor weet de verwijzer precies waar hij/zij een patiënt naar kan verwijzen.

- Het zorgaanbod is het visitekaartje van uw praktijk. Zorg er daarom voor dat uw zorgproducten beknopt en overzichtelijk worden weergegeven. Lees hier enkele tips voor het inrichten van zorgaanbod.

 

Stap 4 – Informeer de huisartsen

Om goed gevonden te worden door huisartsen is het belangrijk dat de huisartsen met wie u samenwerkt weten dat u bent aangesloten op ZorgDomein. Breng dit onder de aandacht door huisartsen proactief te benaderen. Lees hier enkele tips die andere praktijken hebben geholpen.

 

 

Voor vragen over het aanmeldproces kunt u mailen naar support@zorgdomein.nl.

 

Bent u al aangesloten bij ZorgDomein?

Een aantal praktijken is reeds aangesloten bij ZorgDomein. Mocht uw praktijk hieronder vallen, dan kunt u ook profiteren van de Samenwerkingsovereenkomst tussen de SRZ en ZorgDomein per 1 november. ZorgDomein zorgt ervoor dat de kortingsregeling vanaf 1 november wordt toegepast.

 

Met vriendelijke groet,

Marc van wijk,

Namens Stichting Regionaal Zorgvenster (SRZ), ZorgDomein en Zorgorganisatie Eerstelijn