Informatie voor patiënten

Hier vindt u informatie over de netwerken binnen de FEL en kunt u gespecialiseerde praktijken bij u in de buurt vinden. 

 

Longaandoeningen (COPD, COVID, e.a.)

Longaandoeningen gaan vaak gepaard met kortademigheid, verlies van conditie en spierkracht en het niet meer kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten, hobby's, werk of sport. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan u helpen klachten ten gevolge van de longaandoening te verminderen en activiteiten weer (deels) op te pakken. Dit kan door middel van ademhalingsoefeningen, kracht- en conditietraining en begeleiding en advies. Hier vind u gespecialiseerde praktijken op het gebied van COPD, Astma en COVID. 

Zoek een gespecialiseerde praktijk

 

Oncologie: Herstel na kanker

Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen krijgen door de ziekte zelf of door de behandeling. Bij sommige van deze problemen kan de oncologiefysiotherapeut helpen. Oncologiefysiotherapeuten worden ingezet in alle fasen van de ziekte. 

Zoek een gespecialiseerde praktijk

 

Orthopedie: Totale Knie Prothese ('Nieuwe Knie')

Na een nieuwe knie operatie is goed revalideren van groot belang. Met uw fysiotherapeut werkt u aan het herwinnen van bewegelijkheid, spierkracht en balans, om de activiteiten op te pakken die u belangrijk vindt. Fysiotherapeuten aangesloten bij de FEL maken onderling en samen met orthopeden afspraken over het beleid na operatie. Ook zorgen zij voor een goede terugkoppeling naar uw specialist. 

Zoek een gespecialiseerde praktijk

 

Orthopedie: Herstel na Voorste Kruisband Operatie

Het niet meer kunnen sporten na een zware blessure is voor een sporter uiteraard een zware klap. Goede begeleiding na je blessure of operatie is van groot belang om de eerste stappen naar herstel te kunnen zetten. Fysiotherapeuten aangesloten bij de FEL maken onderling en samen met orthopeden afspraken over het beleid na operatie. Ook zorgen zij voor een goede terugkoppeling naar jouw chirurg. Samen met jou bespreken zij de doelen in je revalidatieproces. Gespecialiseerde fysiotherapeuten vind je hier:

Zoek een gespecialiseerde praktijk

 

Traumarevalidatie

Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het revalideren van traumapatiënten. Dit zijn patiënten die letsels hebben opgelopen na een ongeval. Het kan gaan om verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om open breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken.

De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie Nederland werken nauw samen met de multidisciplinaire teams (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut) van de aangesloten ziekenhuizen. Zo kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.

Zoek een gespecialiseerde praktijk