Tablet voor contactarme ouderen in Delft

dinsdag 31 maart 2020

Beste Delftse  paramedici,

Nu veel van jullie telefonisch contact hebben met (kwetsbare) ouderen, wil ik graag het volgende initiatief van de Delftse Coalitie Een tegen Eenzaamheid onder de aandacht brengen:

Vanuit de gemeente Delft waren er al plannen om eenzame ouderen de mogelijkheid aan te bieden om kennis te maken met Compaan. De Compaan is een tablet speciaal ontwikkeld voor iedereen die het lastig vindt om met computers om te gaan. Ervaring is niet nodig. Met de Compaan kan iemand eenvoudig online een spelletje spelen, een foto ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen met een familielid in het buitenland. Allemaal binnen een veilige en besloten omgeving. Daarnaast biedt de Compaan diverse functionaliteiten om op afstand een oogje in het zeil te houden.

Kijk op https://www.uwcompaan.nl/ om een idee te krijgen.

De Compaan kan worden ingezet bij deelnemers die:

  • 70 jaar of ouder zijn (bij uitzondering mensen tussen de 60 en de 70);
  • geen of zeer beperkt gebruik maken van internet en computers;
  • behoefte hebben aan (meer) sociaal contact;
  • beschikken over wifi (Let op: mensen hebben vaak wel wifi, terwijl ze het niet weten. Het maakt vaak standaard deel uit van het pakket dat ze afnemen bij Ziggo, KPN en andere leveranciers. Daarnaast: er is een mogelijkheid om mensen die geen wifi hebben alsnog te helpen, maar deze mogelijkheden zijn beperkt);
  • minimaal 1 persoon hebben die hun wil helpen met de praktische installatie en die contactpersoon voor de Compaan wil zijn.
  • In Delft woonachtig zijn

Deelnemers ‘moeten’ voldoen aan alle criteria.

Nota bene: de deelnemers kunnen de Compaan een half jaar gratis gebruiken. Daarna kunnen ze de Compaan overnemen voor 149 Euro (normale prijs is 299) en moeten ze een maandelijks abonnement afsluiten a 12,95. Dit is maandelijks opzegbaar.

Bestelformulier

Mocht een patiënt geïnteresseerd zijn, vul dan bijgevoegd formulier in en stuur dit naar Ton Baakman <ton.baakman@resultaatgroep.nl>

U ziet op het formulier dat men kan kiezen tussen twee Companen. Eén voor mensen zonder enige ervaring, en één voor mensen met een beperkte ervaring. Probeer samen met de patiënt een inschatting te maken. En: mocht de ‘wat moeilijkere Compaan’ in de praktijk té moeilijk zijn: op afstand kan de Compaan worden omgezet naar een ‘eenvoudige Compaan’ (en omgekeerd).

 

Vragen?

Neem dan contact op met Ton Baakman, via: 06 28124277

 

Met vriendelijke groet,

Yvonne Schoenmakers-Deinert

Programmamanager ZEL

Tel: 0174 615064 / 06 30409621
Werkdagen: maandag t/m donderdag

 

zel logo mail 2016

Zorgorganisatie Eerste Lijn

Stokdijkkade 21a

2671 GX Naaldwijk
Tel.: 0174 210440
Fax: 0174 631818

www.zel.nl